Élményterápiás utazás – Családoknak

Nehezen kezelhető gyereket nevelő családoknak, 40 éves szakmai múlttal rendelkező klinikai gyermek szakpszichológus vezetésével Görögországban, Kalamata város mellett kéthetes, nyaralással egybekötött élményterápiás lehetőségét kínálunk.

Ajánljuk ezt azoknak a családoknak, melyeknek élhetetlenek a mindennapjaik, melyekben a családtagok viszonya megromlott, ahol a feszültségek elviselhetetlenek.

Ez a két hét elegendő lehet a családi problémák gyökerének a megfogalmazásához, a rögzült  sémák megtöréséhez, a családtagok kommunikációjának javításához.

Évtizedekig dolgoztam magánrendelésemben felnőttekkel és családokkal, valamint állami állásaimban viselkedési problémás és egyéb tüneteket mutató gyerekekkel és fiatalokkal, többek között nevelési tanácsadókban, illetve gyermekotthonok igazgatójaként. Életutam és szakmai tevékenységem megismerhető az idén január 9-én elindított blogból, melynek írásai a saját Facebook-oldalamon, a „Kétségbeesett szülőknek – az élményterápia a megoldás” Facebook-oldalon vagy a www.chanceprogram.hu weboldalon olvashatók.

Az odautazás, a szállás és a helyi közlekedés egyénileg történik. Kalamatában mindenki találhat az igényeinek megfelelő hotelt vagy apartmant.

Az egyéni-, szülői- és családi beszélgetéseket, valamint a művészeti-, dramatikus-, és játékos elemeket is tartalmazó egyéb foglalkozásokat minden nap 10 – 17 óra között tartjuk Aepiában, Kalamatától 12 km-re.

Az együtt töltött időben munkatársaimmal alkalmunk van arra, hogy valós helyzetekben és „védett környezetben” figyeljük meg a családi interakciókat, és erről ott helyben visszajelzést adjunk, ami az esetek többségében azonnali korrekciót eredményez.

Az ebédet közösen készítjük, ez is a program része.

A napi hét óra intenzív „munka” után 17 órától másnap reggel 10-ig módjuk van a családoknak nyaralni. Kalamata a tengerparton van. A város sok program és kulináris lehetőséget kínál. 30-40 kilométeren belül pedig lenyűgöző természeti csodák, valamint kulturális és történelmi emlékek találhatóak.

A nyár folyamán egyeztetés szerinti időpontban szervezünk ilyen turnust, egy-egy alkalommal maximum 3 család részére, de igény szerint akár egy-egy családnak, másoktól függetlenül is.

Jelentkezni nálam, Vaskuti Pálnál lehet, a +36-30/637-1985-ös telefonszámon, vagy a palvaskuti@gmail.com e-mail címen.

A Chance Program weboldala bemutatja a nehezen kezelhető gyerekek/fiatalok részére 15. éve szervezett élményterápiás utazásokat is, melyeken eddig 83-an vettek részt. Igény szerint ilyen kéthónapos programot is szervezünk, melyen egyszerre maximum négy gyerek/fiatal felnőtt vehet részt. Ezt a programot azoknak a 6-18 év közti gyerekeknek és fiatal felnőtteknek ajánljuk, akiknek a problémáján az ambuláns ellátás nem tudott segíteni.

A módszerről bővebben

Kiknek ajánljuk

Program és hasznos információk

Nálunk járt családok levelei

Jelentkezem