Kikhez szólunk és miért érdemes minket választani?

Kikhez szólunk?

Azokhoz a családokhoz, melyek nehezen kezelhető gyermeket, fiatal felnőttet nevelnek, aki körül gyakoriak a konfliktusok,a nehéz helyzetek, aki „rossz irányba halad”.

Azokhoz a családokhoz, melyek annak ellenére, hogy többször kértek már segítséget, valódi válaszokat nem kaptak kérdéseikre.

Azokhoz a családokhoz, melyek el szeretnék kerülni a megbélyegzést, stigmatizációt.

Azokhoz a családokhoz, melyek diszkréciós vagy bármilyen más ok (pl. hivatalos intézményekkel kapcsolatos rossz tapasztalatok) miatt nem kívánják a nevelési tanácsadók, gyermekjóléti alapellátás, illetve a gyermekvédelmi szakellátás intézményeit igénybe venni, illetve meg szeretnék előzni a hatósági (gyermekvédelmi) intézkedéseket.

Ajánljuk szolgáltatásainkat intézmények (állami-, alapítványi- és magániskolák, egészségügyi és gyermekvédelmi intézmények) számára minden olyan esetben, amikor eszköztelennek érzik magukat.

Ilyen tünetekkel fordultak eddig hozzánk:

oppozíció verbális és/vagy fizikai agresszió teljesítményromlás iskolakerülés
indulatkezelési problémák gyors viselkedésváltozás csavargás szökés
tudatmódosító szerek használata internet- illetve játékfüggőség alkoholizmus depresszió
altató- illetve egyéb gyógyszer függőség párkapcsolati problémák elsivárosodás önsors rontás
önértékelési problémák kóros hazudozás önismeret hiány önbizalomhiány
fantázia világban élés kudarckeresés áldozattá válás ADHD
öngyilkossági gondolatok és/vagy kísérletek megtorpanás a személyiségfejlődésben antiszociális személyiségfejlődés SNI
bűnelkövetés (általában lopás) ön- és közveszélyes viselkedés Asperger tünetek autista tünetek
egyéb gyermekkori szociális funkciózavar egyéb pszichés fejlődési zavar bipoláris tünetek pánik betegség
veszélyes (pl. alvilági) csoporthoz kapcsolódás border line tünetek szexuális probléma schizoid tünetek
céltalanság, motiválatlanság feldolgozatlan traumatikus élmények megromlott családi kapcsolatok szorongás

 

Miért érdemes minket választani?

Sok szülő mindent megtenne, hogy elcsúszott-megbotlott gyereke életét érdemben rendezze, de amennyiben az állami és önkormányzati ellátást nem tartja megfelelőnek, Magyarországon más választása jelenleg akkor sincs, ha szívesen vállalná az ezzel járó anyagi terheket is.

Működnek ugyan alapítványi vagy magán pszichológiai rendelések, ezek azonban a súlyos viselkedési problémát mutató gyerekeknek és serdülőknek legfeljebb ambuláns szolgáltatásokat nyújtanak, és általában nem rendelkeznek több szakterületet képviselő szakembergárdával.

A Chance Program kidolgozói felismerték, hogy a megkülönböztetett figyelmet igénylő gyerekek és serdülők helyzete eredményes és maradandó rendezése érdekében pszichológusoknak, pszichiátereknek, gyógypedagógusoknak, pedagógusoknak és fejlesztő pedagógusoknak, jogászoknak és egyéb szakembereknek együtt kell dolgozniuk, és az ellátás során hosszabb-rövidebb időre az ambulanciánál intenzívebb szolgáltatásokat is kell nyújtani.

Az általunk kínált komplex és többszintű ellátás ugyanolyan biztonságot nyújt, mint az egészségügy területén az a magánorvos, aki mögött kórházi háttér is van.

 

Eddig összesen 19 csoportban 89 gyerek/fiatal felnőtt (és családjuk, valamint a mentoraik), illetve 2 felnőtt vett részt ilyen utazáson.

Többéves tapasztalatunk alapján megállapíthatjuk, hogy, az élményterápiás utazás minden résztvevőre (mentoráltakra, szüleikre és egyéb családtagjaikra, valamint a mentorokra és a vezető pszichológusra is) hatással, a többségre tartósan pozitív hatással van.

Javasoljuk az RTL Klub Fókusz Plusz műsora által Tomiról 2013-ban készült film megtekintését, amely bemutatja a 13,5 éves Tomit és családját az élményterápiás utazás előtt, Srí Lankán, és a hazautazás után egy hónappal. 2017 februárjában, tehát kb. 3,5 évvel később az Ozone TV is készített a családdal interjút.

A többi gyerektől/fiatal felnőttől, vagy szüleiktől, törvényes képviselőiktől kapott visszajelzések szintén megtalálhatóak a web oldalunkon.