Célunk és feladatunk

Módszereink

Diagnosztikus állapotfelmérés, orientációs tanácsadás, egyéni, csoportos és családi konzultációk és segítő beszélgetések, személyre szabott ambuláns és külföldön szervezett élményterápiás ellátás.

Célunk

A Chance Program élményterápiás utazásának a célja, hogy reális énképpel és jövőképpel rendelkező, egészséges gyerekek/fiatal felnőttek, jól működő családok, felnőttek térjenek haza 1-3 hónap után programunkról.

Esélyt biztosítani a beilleszkedési nehézségekkel küzdő, a társadalom által elvárt normáktól eltérő irányba elindult gyerekek, serdülők, fiatal felnőttek, valamint családjaik számára. Hiszünk abban, hogy nincs reménytelen helyzetű fiatal, hogy gyerek-, serdülő-, vagy fiatal felnőttkorban sincs “elrontott élet”.

Fontos, hogy legyen aki átlendíti a gyereket és a családot valaki, amikor korábbi megoldási kísérletek nem váltak be, és feladnák a reményt.

Az igényeknek megfelelően ambuláns és élményterápiás szolgáltatásainkkal új lehetőségeket adunk a hozzánk forduló családoknak.

Feladatunk

A Chance Program a társadalmi elvárásokat és normákat elutasító gyerekek, serdülők és családjaik számára nyújt esélyt.

A kockázati és veszélyeztető tényezők feltárása, befolyásuk és hatásuk csökkentése, elkerülésükhöz megoldási minták nyújtása, a hozzánk fordulók feszültségeinek oldása, protektív faktoraik és szociális kompetenciáik erősítése, korrektív élmények nyújtása, pszichés rendezés, rekreáció és reszocializáció, pozitív jövőkép kialakítása.

Feladatunknak tekintjük a gyerekek és serdülők benntartását a közoktatási rendszerben (tanulási motiváció erősítése, korrepetálás, felzárkóztató oktatás), valamint a gyerekek és a családok képviseletét az oktatási- és egyéb intézmények, hatóságok előtt.

2019-től pedig a sokéves tapasztalatok alapján, az elakadással küzdő felnőttek felé is nyitunk, hogy segítségünkkel túllendüljenek a nehéz életszakaszokon, képesek legyenek megoldani a problémáikat, és teljes élete tudjanak élni.

2