Élményterápiás utazás – Gyerekeknek és fiatal felnőtteknek

2005 óta szervezünk élményterápiás, személyiségfejlesztő és rehabilitációs célú utat Srí Lankára kamaszok, illetve fiatal felnőttek számára.

Az utazás során biztosított egyéni- és csoportos konzultációk, tanulás (korrepetálás és fejlesztés), önkéntes munka és korrektív élmények  (és azok feldolgozása csoportosan) kiváló és vissza nem térő alkalmat adnak arra, hogy a fiatal rövid időre kiszakadjon a fejlődését hátráltató, veszélyeztető környezetéből és egy különleges önismereti utazáson vegyen részt. Lehetőséget teremt arra, hogy távolról lásson rá jelenlegi helyzetére és jövőjére, esélyt nyújt ahhoz, hogy választásait saját maga határozza meg.

Az élményterápiás út során szerzett benyomások, az egzotikus országban megfogalmazott kérdések és válaszok az itthoni pszichoterápiás foglalkozások szempontjából is rendkívüli hatékonysággal bírnak.

 

A Srí Lanka-i élményterápiás utazás általában 2,5  hónapig tart, alkalmanként maximum 5 gyerek vesz benne részt. Minden gyereknek saját mentora van, aki 24 órában csak vele foglalkozik, csak rá figyel.

Délelőttönként a gyerekek önkéntes munkát végeznek, tanulnak, fejlesztésen és egyéni pszichológiai tanácsadáson vesznek részt.
Délután mindenki a saját mentorával személyre szabott vagy csoportos programon vesz részt.
Esténként csoportos konzultációkon adunk egymásnak visszajelzést, és beszéljük meg a napi élményeket, helyzeteket.

Az utazás során a gyerekek/fiatal felnőttek megismerik Srí Lanka kulturális, vallási és történelmi helyeit, szokásait.