Élményterápiás utazás – Gyerekeknek és fiatal felnőtteknek

A Chance Program ideiglenesen nem szervez gyerek-, fiatal felnőtt csoportokat, csak egyéni élményterápiás utazásokat gyerekek, fiatal felnőttek, és családok részére. 

2005 óta szervezünk kamaszok, illetve fiatal felnőttek számára élményterápiás, személyiségfejlesztő és rehabilitációs célú utakat Srí Lankára, 2019 óta pedig Görögországba.

Az utazás során biztosított egyéni és csoportos konzultációk, tanulás (korrepetálás és fejlesztés), önkéntes munka és korrektív élmények  (és azok feldolgozása csoportosan) kiváló és vissza nem térő alkalmat adnak arra, hogy a fiatal rövid időre kiszakadjon a fejlődését hátráltató, veszélyeztető környezetéből és egy különleges önismereti utazáson vegyen részt. Lehetőséget teremt arra, hogy távolról lásson rá jelenlegi helyzetére és jövőjére, esélyt nyújt ahhoz, hogy választásait saját maga határozza meg.

Az élményterápiás út során szerzett benyomások, megfogalmazott kérdések és válaszok az itthoni pszichoterápiás foglalkozások szempontjából is rendkívüli hatékonysággal bírnak.

Minden gyereknek saját mentora van, aki 24 órában csak vele foglalkozik, csak rá figyel.

Délelőttönként a gyerekek tanulnak, fejlesztésen és egyéni pszichológiai tanácsadáson vesznek részt.
Délután mindenki a saját mentorával személyre szabott vagy csoportos programon vesz részt.

Az utazás során a gyerekek/fiatal felnőttek megismerik az ország kulturális, vallási és történelmi helyeit, szokásait.

Időtartam: 1 vagy 2 hónap
Helyszín: Görögország, Kalamata

Az utazás részletei egyéni igények alapján módosulhatnak, amit az utazás megkezdése előtt megállapodásban rögzítenek a felek.

2