Útnak indult hajók

05 augusztus 2016

Várszegi Eszter írása

 

Egy hónappal Maja, Lina és Max indulását követően csatlakozott a csapathoz Ervin, aki már az előző turnusban elindította a hajóját itt Srí Lankán. Mivel még nem ért célba a hajója, így a mindenki által dicsért vezetőnk, legjobb szakácsunk, legjobb tuk-tuk sofőrünk, legjobb vezető szakpszichológosunk, és még sorolhatnám Pali véget nem érő szuperképességeit, szükségét érezte, hogy Ervin nyáron is folytassa a megkezdett  élményterápiát.

Ervin sokat fejlődött, teljesen levetkőzte azt a gonosz énjét, amivel első alkalommal érkezett, de a révbe éréshez még fontos dolga van a hajóskapitánynak és kiérkező anyukájának, akivel elsőként kezdjük majd a családterápiát.

Így történt az, hogy Ervin mentoraként csatlakozott hozzánk Gábor, a „színész” :) (aki mellesleg nem csak modellkinézetű szépfiú, de remek társaság, humorral és pacsirtahanggal megáldva) és Iván (Max mentora és pszichológusa egyben), akinek a kiváló humora mellett, a ritkán alkalmazott mosolya a titkos fegyvere.

 

Kezdő mentorcsapat

Kezdő mentorcsapat

 

És lássuk, hogy még kik vannak jelen Gáboron, Ivánon, a hajóskapitányokon és a kormányosunkon kívül a tóban:

Anna, a főmentor.

Anna hetedik alkalommal segít a hajók célba érésében, így rengeteg tapasztalattal, érzékkel rendelkezik, amivel azt hiszem mondhatjuk, hogy nélkülözhetetlen személy ebben a kalandban. Nemcsak a mentoráltakhoz fordul szívvel-lélekkel, de hozzánk, mentorokhoz is és nem utolsó sorban Palihoz. Anna egy személyben szakács, házvezető nő, sofőr, főmentor, tiszteletbeli pszichológus, egyfajta anyapótló és igaz barát is :)

Andi, mentor és pszichológus. Andi a legfiatalabb mentor, mégis talán a legbölcsebb, legnagyobb tudással rendelkező közöttünk. Remekül bánik a kicsikkel mind „krokócápaként”, mind agyturkászként, pedig bőven kap kihívást a fogmosástól kezdve, a játéknak tűnő medencézésen át.

És volnék én, Eszter, aki Maja mentora és pszichológusa vagyok, valamint Ervin dilidokija. Magamról annyit, hogy lassú vízként próbálok partot mosni és segíteni a hajóskapitányokat, hogy minél hamarabb érjenek be a kijelölt célba. A megkritizált állandó mosolyommal és nyugalmammal töretlenül buzdítom őket és tudom, hogy sikerülni fog nekik.

Azt kell, hogy mondjam, hogy egy kiváló kis csapat gyűlt itt össze Magyarországtól 11072 (avagy százezerszázhuszonkétszáz) kilométerre :)

 

Lina és az elefántok (Fotó: Keszeg Andrea)

Lina és az elefántok (Fotó: Keszeg Andrea)

2