“Újra munkába állt, lehet rá számítani és figyelembe veszi a család dolgait “

02 február 2015

SZERETNÉK KÖSZÖNETET MONDANI a Sri Lankai terápián dolgozó szakembereknek,és segítőinek. Valamint SZERETNÉK TÁJÉKOZTATÁST ADNI ÉS SEGÍTSÉGET nyújtani mindazoknak akik gyermekeik megváltozott magatartása miatt kilátástalannak érzik helyzetüket.

Már lassan két hónapja, hogy fiam megérkezett Vaskuti Pál által vezetett Sri Lankai élmény terápiáról. Mielőtt hallottam ennek a terápiának a sikereiről, én már nagyon elkeseredett helyzetben voltam. Fiamat 21 évesen baleset érte. Élet halál közé, éber kómába került. Az agyi funkciói kezdtek leállni. Csodával határos módon sikerült ebből az állapotból 9 hónap elteltével kihozni. De valójában ezt a traumát nem tudta feldolgozni. Az előtte nyugodt, szorgalmas fiam feszülté vált. Nem úgy viselkedett velünk ahogyan azelőtt. Nem lehetett vele beszélni, minden mindegy volt neki, tehát kezelhetetlen volt. Hiába beszéltük meg azt, hogy mikor legyen otthon. Nem lehetett rá számítani. Furcsa emberekkel került kapcsolatba. Éreztem, hogy ennek nem lesz jó vége. Hiába vittem bárhova, pszichológushoz, heti 1-2 alkalommal, semmire sem volt elég. Éreztem, hogy kicsúszik a kezem közül és a vesztébe rohan. Akkor döntöttem úgy, hogy kerül amibe kerül, elküldöm a Sri Lanka-i terápiára. A hitelem miatt már hitelt nem tudtam be vállalni, de a család látva az elkeseredésemet összefogott és segítségükkel kijuttattuk fiamat a terápiára. Ahol nagyon intenzív pszichoterápiában részesült. Felszínre jöttek a problémák amivel korábban nem tudott megküzdeni. Mindenkinek saját mentora és pszichológusa volt. Mivel minden percben vele voltak a szakemberek és a mentorok, megfigyelték viselkedését, felszínre hozták amit a trauma kiváltott nála és orvosolták a helyzeteket. Valójában a viselkedését ismét a régi útra terelték.

Újra munkába állt, lehet rá számítani, figyelembe veszi a család dolgait és újra sportol. Olyan élménnyel és olyan szakemberekkel találkozott ami meghatározó lesz egész életére. Hihetetlen mennyi élménnyel és teljesen megváltozva tért haza a terápiáról. Köszönet azért, hogy ilyen lehetőséget ilyen programot Vaskuti Pál létrehozott. Mert ő mint szakember rá jött arra, hogy egy gyermek teljesen mindegy milyen okból esik át traumán, krízisen, egy gyermek mindig áldozat. Segíteni kell neki. De valójában nem gyógyszerekkel,nem szobafogsággal nem kirekesztéssel, hanem a viselkedését kiváltó ok feltárásával,és megoldásával kell kezelni ezeket a problémákat. Erre a terápiára valójában ez az önmagában is gyógyító gyönyörű ország,képzett szakemberekkel a leg alkalmasabb. Köszönjük Vaskuti Pálnak, hogy gondolt a Magyar gyermekek gyógyulására.

2