Chance program

A Chance Program röviden

Welcome on Chance Program website! Kérjük, kattintson az alábbi képekre, nézze meg a rólunk készült videókat, melyek segítenek megérteni programunk működését, lényegét.

English version… A Chance Program a normákat és szabályokat elutasító és felrúgó gyerekek, serdülők és fiatalok hatékony és tartós rendezése során az egyéni igényeknek megfelelően az ambuláns szolgáltatások kiegészítéseként utazással egybekötött élményterápiás ellátást is biztosít.

A program elsősorban olyan 12-18 éves lányok és fiúk rehabilitációjára, felzárkóztató oktatására és egyéni fejlesztésére irányul:

  • akik magatartási, vagy iskolai beilleszkedési zavart mutatnak;
  • akik elindultak az antiszociális (deviáns) személyiségfejlődés felé;
  • akik “rossz társaságba” keveredtek;
  • akiknél kialakulóban van valamilyen anyagalapú, vagy magatartási függőség;
  • akik bűncselekmény áldozatává váltak, vagy ki vannak téve ennek a veszélynek

Fogadunk minden olyan gyereket és fiatalt, aki bármilyen okból magántanulóvá vált, illetve akinek egészséges személyiségfejlődése a jelenlegi környezetükben nem biztosított.

Gangster movie 5.0 – My kingdom for a spitball!

By Bori Sebők We’re running through the garden in the dark with straws in our hands, with some tissue cut to small pieces and soaked in drool so we could spit it at Lóci or Kristóf through the straws. Meanwhile Benike touches my hand saying he wants in. ‘Well, ok’ I say, Benike is always […]

Kiknek ajánljuk szolgáltatásainkat?

Azoknak a családoknak, melyek társadalmi státuszuk, ismertségük, diszkréciós vagy bármilyen más ok (pl. a „hivatalos” intézményekkel kapcsolatos rossz tapasztalatuk) miatt nem kívánják a Nevelési Tanácsadók, a gyermekjóléti alapellátás, illetve a gyermekvédelmi szakellátás intézményeit igénybe venni.
Azoknak a családoknak, melyek el szeretnék kerülni a megbélyegzést, a stigmatizációt.
Olyan családok számára, amelyek nem tudják elfogadni, hogy életükbe a hatóságok beavatkozzanak, hogy „nehezen kezelhető” gyereküket a gyámhivatal, illetve a gyermekvédelmi szakellátás esetleg kiszakítja a családból, korlátozza vagy megszünteti a szülők felügyeleti jogait, átveszi és gyakorolja a törvényes képviseletet.

Ajánljuk szolgáltatásainkat intézmények (állami-, alapítványi- és magániskolák, egészségügyi és gyermekvédelmi intézmények) számára minden olyan esetben, amikor eszköztelennek érzik magukat.

Kik vagyunk?

Pál István Vaskuti

After getting his masters degree from psychology at Eötvös Loránd University, Mr. Vaskuti gained qualification as clinical children’s psychologist. He has got more than 30 years experience with ’unmanagable’ children and their families. He has worked in the First Pediatrist Institution alongside Peter Popper, the XI. and XII. district Pedagogical Counsel, the Child Welfare Ministration […]

Éva Láng

After graduating from Primary and Pre-Shcool Education College and Eötvös Loránd University Faculty of Primary-school Education, she started to work in the fifth district of Budapest at Dániel Irányi Elementary School, later at the Cultural Affairs Department of the Fifth District in educational management. Worked for several years at the Cultural Affairs Bureau, then at […]

Gergely Vaskuti

He earned his Masters degree in psychology at the University of Szeged in the Faculty of Arts in 2009. During university he was working with a teenager helping foundation where he led self-understanding and team buliding therapies. Gained further experiences as trainne at Vadaskert Foundation. Between 2009 and 2010 he had a part-time job as […]

Miért érdemes minket választani?

Sok szülő mindent megtenne, hogy az elcsúszott-megbotlott gyereke életét érdemben rendezze, de amennyiben az állami és önkormányzati ellátást nem tartja megfelelőnek, Magyarországon más választása jelenleg akkor sincs, ha szívesen vállalná az ezzel járó anyagi terheket is.
Működnek ugyan alapítványi vagy magán pszichológiai rendelések, ezek azonban a súlyos viselkedési problémát mutató gyerekeknek és serdülőknek legfeljebb ambuláns szolgáltatásokat nyújtanak, s általában nem rendelkeznek több szakterületet képviselő szakembergárdával.
A Chance Program kidolgozói felismerték, hogy a megkülönböztetett figyelmet igénylő gyerekek és serdülők eredményes és maradandó rendezése érdekében pszichológusoknak, pszichiátereknek, gyógypedagógusoknak, pedagógusoknak és fejlesztő pedagógusoknak, jogászoknak és egyéb szakembereknek együtt kell dolgozniuk, s az ellátás során hosszabb-rövidebb időre az ambulanciánál intenzívebb szolgáltatásokat is kell nyújtani.
Az általunk kínált komplex és többszintű ellátás ugyanolyan biztonságot nyújt, mint az egészségügy területén az a magánorvos, aki mögött kórházi háttér is van.

Célunk és feladatunk

Módszereink

Diagnosztikus állapotfelmérés, orientációs tanácsadás, egyéni-, csoportos és családi konzultáció, egyéni-, csoport- és családterápia, személyre szabott ambuláns és külföldön szervezett élményterápiás ellátás.

Célunk

Esélyt biztosítani a beilleszkedési nehézségekkel küzdő, a társadalom által elvárt normáktól eltérő irányába elindult gyerekek, serdülők, valamint családjaik számára.
Hiszünk abban, hogy nincs reménytelen helyzetű fiatal, hogy gyerek- és serdülőkorban nincs “elrontott élet”.
Fontos, hogy legyen a gyerek és a család mellett valaki, amikor korábbi megoldásaik nem váltak be, és feladnák a reményt.
Az igényeknek megfelelően ambuláns és élményterápiás szolgáltatásainkkal új lehetőségeket adunk a hozzánk forduló családoknak.
A Chance Program a társadalmi elvárásokat és normákat elutasító gyerekek, serdülők és családjaik számára nyújt esélyt.

Feladatunk

A kockázati és veszélyeztető tényezők feltárása, befolyásuk és hatásuk csökkentése, elkerülésükhöz megoldási minták nyújtása, a hozzánk fordulók feszültségeinek oldása, protektív faktoraik és szociális kompetenciáik erősítése, korrektív élmények nyújtása, pszichés rendezés, rekreáció és re-szocializáció, pozitív jövőkép kialakítása.
Feladatunknak tekintjük a gyerek benntartását a közoktatási rendszerben, valamint a gyerek és a család képviseletét az oktatási- és egyéb intézmények, hatóságok felé.

Szakmai alapelveink

A gyerek- és serdülőkori viselkedési- és magatartászavarok kialakulásának hátterében az egészséges fejlődést, a nevelési, tanulási folyamatot tartósan és súlyosan akadályozó pszichés fejlődési zavar vagy trauma, iskolai kudarc, családi vagy egyéb feszültség, „rossz társaságba keveredés”, gátlás, szorongás, visszavonulás, depresszió, inger- vagy veszélykeresés húzódik meg.

A gyerek- és serdülőkorban jelentkező viselkedési és magatartási nehézség, tehát egy korábban jelentkező problémára ráépülő „másodlagos” tünet. A beavatkozás csak akkor hatékony, ha a család segítségével a tünet mögött rejlő okot is feltárjuk és rendezzük.
A tünetek kialakulásának kezdeti szakaszában a folyamat az esetek nagy többségében lassítható, megállítható, vagy visszafordítható, a személyiség rendezhető. A tünetek rögzülése, esetleg életformává válása során a segítségnyújtás egyre nehezebb, de soha nem reménytelen.
A segítség kérése a változtatás első lépése, a változásért azonban meg kell dolgozni, s ezt a munkát szakembereknek kell összefogniuk.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Blog

Parents wrote – Nóra

Dear Pali and Gergő!   We met for the first time in 2013. We were absolutely desperate about our son Roland, whose life – from our view – was complete failure: the previous semester he was failing from 5 subjects and from 3 in the next semester. But the biggest problem was his behaviour towards […]

Parents wrote – Andrea

The pedagogues and the surroundings of my third child had a hard time tolerating my child’s extraordinary sensitivity, livelyness and unique vision. Living in a small town on the country side, it is tough to avoid injuries to the kid in such social situations. Although he was curious and a relativiely good student in the […]

Parents wrote – Zsófia and Károly

Dear Pali! It’s been almost a full month since we came home from Srí Lanka and it’s still a bit unbelievable that we did this… Our son, Gábor is turning 13 soon, he started 7. grade in school. We contacted you towards the end of the previous school year, on a Wednesday night in May, […]

2