Chance program

Oops...
No slides found, please add at least one Slide Template to the choosen language.

A Chance Program röviden

Welcome on Chance Program website! Kérjük, kattintson az alábbi képekre, nézze meg a rólunk készült videókat, melyek segítenek megérteni programunk működését, lényegét.

English version… A Chance Program a normákat és szabályokat elutasító és felrúgó gyerekek, serdülők és fiatalok hatékony és tartós rendezése során az egyéni igényeknek megfelelően az ambuláns szolgáltatások kiegészítéseként utazással egybekötött élményterápiás ellátást is biztosít.

A program elsősorban olyan 12-18 éves lányok és fiúk rehabilitációjára, felzárkóztató oktatására és egyéni fejlesztésére irányul:

  • akik magatartási, vagy iskolai beilleszkedési zavart mutatnak;
  • akik elindultak az antiszociális (deviáns) személyiségfejlődés felé;
  • akik “rossz társaságba” keveredtek;
  • akiknél kialakulóban van valamilyen anyagalapú, vagy magatartási függőség;
  • akik bűncselekmény áldozatává váltak, vagy ki vannak téve ennek a veszélynek

Fogadunk minden olyan gyereket és fiatalt, aki bármilyen okból magántanulóvá vált, illetve akinek egészséges személyiségfejlődése a jelenlegi környezetükben nem biztosított.

Kiknek ajánljuk szolgáltatásainkat?

Azoknak a családoknak, melyek társadalmi státuszuk, ismertségük, diszkréciós vagy bármilyen más ok (pl. a „hivatalos” intézményekkel kapcsolatos rossz tapasztalatuk) miatt nem kívánják a Nevelési Tanácsadók, a gyermekjóléti alapellátás, illetve a gyermekvédelmi szakellátás intézményeit igénybe venni.
Azoknak a családoknak, melyek el szeretnék kerülni a megbélyegzést, a stigmatizációt.
Olyan családok számára, amelyek nem tudják elfogadni, hogy életükbe a hatóságok beavatkozzanak, hogy „nehezen kezelhető” gyereküket a gyámhivatal, illetve a gyermekvédelmi szakellátás esetleg kiszakítja a családból, korlátozza vagy megszünteti a szülők felügyeleti jogait, átveszi és gyakorolja a törvényes képviseletet.

Ajánljuk szolgáltatásainkat intézmények (állami-, alapítványi- és magániskolák, egészségügyi és gyermekvédelmi intézmények) számára minden olyan esetben, amikor eszköztelennek érzik magukat.

Kik vagyunk?

Miért érdemes minket választani?

Sok szülő mindent megtenne, hogy az elcsúszott-megbotlott gyereke életét érdemben rendezze, de amennyiben az állami és önkormányzati ellátást nem tartja megfelelőnek, Magyarországon más választása jelenleg akkor sincs, ha szívesen vállalná az ezzel járó anyagi terheket is.
Működnek ugyan alapítványi vagy magán pszichológiai rendelések, ezek azonban a súlyos viselkedési problémát mutató gyerekeknek és serdülőknek legfeljebb ambuláns szolgáltatásokat nyújtanak, s általában nem rendelkeznek több szakterületet képviselő szakembergárdával.
A Chance Program kidolgozói felismerték, hogy a megkülönböztetett figyelmet igénylő gyerekek és serdülők eredményes és maradandó rendezése érdekében pszichológusoknak, pszichiátereknek, gyógypedagógusoknak, pedagógusoknak és fejlesztő pedagógusoknak, jogászoknak és egyéb szakembereknek együtt kell dolgozniuk, s az ellátás során hosszabb-rövidebb időre az ambulanciánál intenzívebb szolgáltatásokat is kell nyújtani.
Az általunk kínált komplex és többszintű ellátás ugyanolyan biztonságot nyújt, mint az egészségügy területén az a magánorvos, aki mögött kórházi háttér is van.

Célunk és feladatunk

Módszereink

Diagnosztikus állapotfelmérés, orientációs tanácsadás, egyéni-, csoportos és családi konzultáció, egyéni-, csoport- és családterápia, személyre szabott ambuláns és külföldön szervezett élményterápiás ellátás.

Célunk

Esélyt biztosítani a beilleszkedési nehézségekkel küzdő, a társadalom által elvárt normáktól eltérő irányába elindult gyerekek, serdülők, valamint családjaik számára.
Hiszünk abban, hogy nincs reménytelen helyzetű fiatal, hogy gyerek- és serdülőkorban nincs “elrontott élet”.
Fontos, hogy legyen a gyerek és a család mellett valaki, amikor korábbi megoldásaik nem váltak be, és feladnák a reményt.
Az igényeknek megfelelően ambuláns és élményterápiás szolgáltatásainkkal új lehetőségeket adunk a hozzánk forduló családoknak.
A Chance Program a társadalmi elvárásokat és normákat elutasító gyerekek, serdülők és családjaik számára nyújt esélyt.

Feladatunk

A kockázati és veszélyeztető tényezők feltárása, befolyásuk és hatásuk csökkentése, elkerülésükhöz megoldási minták nyújtása, a hozzánk fordulók feszültségeinek oldása, protektív faktoraik és szociális kompetenciáik erősítése, korrektív élmények nyújtása, pszichés rendezés, rekreáció és re-szocializáció, pozitív jövőkép kialakítása.
Feladatunknak tekintjük a gyerek benntartását a közoktatási rendszerben, valamint a gyerek és a család képviseletét az oktatási- és egyéb intézmények, hatóságok felé.

Szakmai alapelveink

A gyerek- és serdülőkori viselkedési- és magatartászavarok kialakulásának hátterében az egészséges fejlődést, a nevelési, tanulási folyamatot tartósan és súlyosan akadályozó pszichés fejlődési zavar vagy trauma, iskolai kudarc, családi vagy egyéb feszültség, „rossz társaságba keveredés”, gátlás, szorongás, visszavonulás, depresszió, inger- vagy veszélykeresés húzódik meg.

A gyerek- és serdülőkorban jelentkező viselkedési és magatartási nehézség, tehát egy korábban jelentkező problémára ráépülő „másodlagos” tünet. A beavatkozás csak akkor hatékony, ha a család segítségével a tünet mögött rejlő okot is feltárjuk és rendezzük.
A tünetek kialakulásának kezdeti szakaszában a folyamat az esetek nagy többségében lassítható, megállítható, vagy visszafordítható, a személyiség rendezhető. A tünetek rögzülése, esetleg életformává válása során a segítségnyújtás egyre nehezebb, de soha nem reménytelen.
A segítség kérése a változtatás első lépése, a változásért azonban meg kell dolgozni, s ezt a munkát szakembereknek kell összefogniuk.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Blog