Vendégsereg

12 szeptember 2016

Várszegi Eszter írása

A mentorokon kívül fontos szerepet játszottak vendégeink, akikről mindenképpen érdemes pár szót ejteni, hiszen mindenki tett hozzá valamit a turnus hangulathoz – és a fejlődésünkhöz.

 

AAA_8846

Kahawa (Fotó: Bognár Péter)

 

  1. András,

Dávid apukája volt az első látogatónk, aki egy hetet töltött velünk és adta át élettapasztalatát. A legfontosabb, amit tőle tanultunk, hogy mindenhonnan fel lehet állni, és lehet változtatni, csak nagyon kell vágyni rá. Ezt a mondatot még sok helyzetben emlegettük, hol viccelődve, hol komolyan mantrázzuk: „VÁGYOM arra, hogy…” :)

  1. „Peti”,

aki hetedik alkalommal érkezett Srí Lankára – először az első nagy csoportos turnusra 2013 nyarán – és jelenleg félig mentor, félig mentorált. Ez a 15 éves srác korát meghazudtolva gondoskodik a kisebbekről és ért szót mindenkivel, legyen az 29, vagy 62 éves. Petit Pali szárnyai alá vette és gyermekeként neveli, óvja, szereti.

  1. Éva,

aki mindenki pótmamája lett. Ha valaki evett már isteni vadast, akkor most szorozza be legalább 3 és féllel :) Éva igazi nagyi típus, tele bölcsességgel, szeretettel, gondoskodással, titkos csodareceptekkel, aki nagyon jól meglátta mindenkiben a jót és a fejlesztenivalót is.

  1. Gergő, Zsana,

azaz Pali fia és menye, akik csak pár napot töltöttek velünk, de mégis emelték a tábor hangulatát a pingpong meccsekkel, viccekkel, különleges levesekkel és délig tartó alvásokkal :)

  1. Karminca cicc,

Anna barátnője, aki indiai önkéntes munkája előtt tett nálunk egy kétnapos kitérőt és mutatta be, hogyan látja ő a világot.

  1. Zsóka,

Pali testvérének bíró kollegája és barátja. Zsóka jelenléte üdítő volt mindenki számára. A hóbortos, mégis komoly nő sok újat tudott nekünk mondani. Jó volt látni, ahogy egy komoly munkát folytató hölgy hastáncot lejt és örömmel tölti velünk a szülinapját.

  1. Dani,

Pali unokaöccse, akinek gyerekkori énje ijesztő hasonlóságokat mutatott a mi kis Ervinünkkel. Dani rengeteg önismeret, és önmunkán van túl, így jogosan adja tovább az élettapasztalatai, és jó meglátásait, amik egyben útravaló tanácsok.

 

Köszönjük, hogy itt voltatok és emeltétek a három hónap színvonalát, egy élmény…élményterápia volt. :)

2