Élményterápia a trópusokon

13 április 2016

2005 óta szervezünk élményterápiás, személyiségfejlesztő és rehabilitációs célú utat Srí Lankára kamaszok, illetve fiatal felnőttek számára.

A utazás során biztosított egyéni- és csoportterápia, tanulás, önkéntes munka és korrektív élmények kiváló és vissza nem térő alkalom arra, hogy a fiatal rövid időre kiszakadjon a fejlődését hátráltató, veszélyeztető környezetéből. Lehetőséget teremt arra, hogy távolról lásson rá jelenlegi helyzetére és jövőjére, esélyt nyújt ahhoz, hogy választásait saját maga határozza meg.

Az élményterápiás út során szerzett benyomások, az egzotikus országban megfogalmazott kérdések és válaszok a további pszichoterápiás foglalkozások szempontjából is rendkívüli hatékonysággal bírnak, nagyban hozzájárulnak a terápia sikerességéhez.

A Srí Lanka-i terápia általában 1-3 hónapig tart, alkalmanként maximum 6 gyerek vesz benne részt. Minden gyereknek saját mentora van, aki 24 órában csak vele foglalkozik, csak rá figyel.

Az ország déli részén, Kahawában található a Chance Program 8 hálószobás, európai stílusú háza. Szinte minden szobához saját fürdőszoba tartozik. A kertben röplabdapálya, pingpong asztal és úszómedence áll a fiatalok rendelkezésére.

Délelőttönként a gyerekek önkéntes munkát végeznek, tanulnak, és egyéni pszichoterápiás foglalkozáson vesznek részt. Délután mindenki a saját mentorával párban egyéni programon vesz részt. Esténként csoportterápiás foglalkozáson adunk egymásnak visszejelzést, és beszéljük meg a napi élményeket, helyezeteket.

Az utazás során a gyerekek megismerik Srí Lanka kulturális, vallási és történelmi helyeit, szokásait.

Jelenleg semmilyen oltás vagy gyógyszer szedése nem szükséges a kinn tartózkodáshoz.

2