Vaskuti Pál István

vezető szakpszichológus

Az ELTE pszichológia szakának elvégzése után klinikai gyermek szakpszichológus képesítést szerzett. Több mint 30 évet dolgozott nehezen kezelhető gyerekekkel és családjaikkal, egyebek mellett az I. sz. Gyermekklinikán Popper Péter mellett, a XI. és a XII. kerületi Nevelési Tanácsadóban, a Gyermekjóléti Szolgálatnál, valamint iskolákban, gyermekotthonokban Magyarországon és külföldön (Izrael, Srí Lanka).

Végigjárta és alaposan megismerte a gyermekvédelem teljes skáláját, vezetett több, deviáns fiatalokkal foglalkozó gyermekotthont (Soroksári úti Ifjúsági Otthon, az antiszocialitás irányába elindult 12-18 éves lányok részére létesített Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon, valamint az általa tervezett, és 1998-ban átadott lakásotthoni rendszerben működő FŐTASI).

Az utóbbi években munkatársaival a Chance Program keretén belül Srí Lankán élményterápiás módszert fejlesztett ki nehezen kezelhető magyar gyerekek és fiatal felnőttek részére. A módszer tartós, pozitív változást nyújt a bajba került fiataloknak és családjuknak.

2