Miért érdemes minket választani?

Sok szülő mindent megtenne, hogy elcsúszott-megbotlott gyereke életét érdemben rendezze, de amennyiben az állami és önkormányzati ellátást nem tartja megfelelőnek, Magyarországon más választása jelenleg akkor sincs, ha szívesen vállalná az ezzel járó anyagi terheket is.

Működnek ugyan alapítványi vagy magán pszichológiai rendelések, ezek azonban a súlyos viselkedési problémát mutató gyerekeknek és serdülőknek legfeljebb ambuláns szolgáltatásokat nyújtanak, és általában nem rendelkeznek több szakterületet képviselő szakembergárdával.

A Chance Program kidolgozói felismerték, hogy a megkülönböztetett figyelmet igénylő gyerekek és serdülők helyzete eredményes és maradandó rendezése érdekében pszichológusoknak, pszichiátereknek, gyógypedagógusoknak, pedagógusoknak és fejlesztő pedagógusoknak, jogászoknak és egyéb szakembereknek együtt kell dolgozniuk, és az ellátás során hosszabb-rövidebb időre az ambulanciánál intenzívebb szolgáltatásokat is kell nyújtani.

Az általunk kínált komplex és többszintű ellátás ugyanolyan biztonságot nyújt, mint az egészségügy területén az a magánorvos, aki mögött kórházi háttér is van.

 

Eddig összesen 12 csoportban 55 gyerek/fiatal felnőtt (és családjuk, valamint a mentoraik) vettek részt ilyen utazáson.

Többéves tapasztalatunk alapján megállapíthatjuk, hogy, az élményterápiás utazás minden résztvevőre (mentoráltakra, szüleikre és egyéb családtagjaikra, valamint a mentorokra és a vezető pszichológusra is) hatással, a többségre tartósan pozitív hatással van.

Javasoljuk az RTL Klub Fókusz Plusz műsora által Tomiról 2013-ban készült film megtekintését, amely bemutatja a 13,5 éves Tomit és családját az élményterápiás utazás előtt, Srí Lankán, és a hazautazás után egy hónappal. 2017 februárjában, tehát kb. 3,5 évvel később az Ozone TV is készített a családdal interjút.

A többi gyerektől/fiatal felnőttől, vagy szüleiktől, törvényes képviselőiktől kapott visszajelzések szintén megtalálhatóak a web oldalunkon.